lunes, 10 de octubre de 2016

The town of Helsinki as a source of content

Per a poder entendre el "content" hi ha que entendre la cultura "context" i és per això que el curs avui ha començat amb una visita guiada per tot el centre de Helsinki, visitant els edificis i monuments més emblemàtics de la ciutat.
Tot açò reflexionant al voltant de la següent pregunta: Què ens aporta la cultura del nostre país i del lloc on vivim com a professors?
Helsinki és una ciutat relativament nova, on no destaquen els edificis antics fets de pedra, ja que la ciutat ha sofrit al llarg de la història diversos incendis i com tots els edicicis es feien de fusta es cremaren tots.
Es pot vore una gran influència del país veí( Rusia) tant a nivell cultural com en l' arquitectura. Els finlandesos diuen que tenen moltes semblances amb els russos ja que van conviure durant molts anys i per aquest motiu els tenen un gran respecte.
Per altra banda, la majoria de la població finlandesa és de religió lutherana. Són bilingües, encara que la llengua oficial és el finlandés, en les escoles s'estudia el Suec i gran part de la gent del carrer el parla, degut a que Finlandia va formar part del regne de Suecia.
Teatre Nacional . Escultura Alexis Stenval

Palau de la música
Galería Nacional Art

Port
Parlament

Per la vesprada, els curs ha continuat amb un seminari molt interessant al voltant del sistema educatiu finés. En primer lloc, hem escoltat de primera mà a una mestra de primària que després ha sigut professora de secundària i que actualment dona classes en la universitat. Ens ha contat entre moltes altres coses, com és la relació entre els professors i els alumnes i a més a més 2 dels seus alumnes ( de nacionalitat Holandesa ) que porten al voltant de 2 mesos estudiant ací han compartit amb nosaltres com es treballa a les aules, com es la seua relació amb els professors i com están vivint l'experiència d' estudiar amb una universitat finesa. En fi, a nosaltres ens ha agradat tant que vos hem penjat ací els vídeos per a que els pugau escoltar-los i traure les vostres propies conclussions.



A continuació ens ha parlat un professor i director d' un Centre de secundària que ens ha donat a conèixer la realitat de les aules. Hem tingut l'oportunitat de preguntar- li moooooltes coses i algunes altres que no hem pogut preguntar per falta de temps però que de segur ho farem demà en les escoles que anem a visitar.














3 comentarios:

  1. Que interessant. Agafeu nota de tot per a explicar-ho quan torneu

    ResponderEliminar
  2. Que interessant. Agafeu nota de tot per a explicar-ho quan torneu

    ResponderEliminar
  3. Desde Madrid seguimos vuestros pasitos por Helsinki. Que disfrutéis mucho la experiencia!!

    ResponderEliminar