martes, 11 de octubre de 2016

First contact with the finnish schools



Avui hem visitat 2 instituts de secundària, Lina ha anat a Saarmilaakso Koulu i Gema ha anat a Kaitaan Koulu, les dos situades en el mateix poble, Espoo, a 20 Km al oest de Helsinki i a uns 20 minuts en autobús.
Encara que cadascuna ha estat en un institut diferent les dos hem tingut la mateixa sensació. L’ambient en general era molt relaxant, no es sentia soroll per ningún lloc, ni quan els xiquets eixien al pati. Els alumnes anaven tranquilament pels corredors sense correr ni espentar a ningú, tenien racons amb sofas per a seures una estoneta entre classe i classe. Ah!!!! I anaven tota l'estona amb el mòbil però a ningú pareixia importar-li.
Hem pogut entrar a les classes, on el nombre d’ alumnes oscilava entre 12 i 20 pero en quasi totes les classes hi havien sempre 2 professors a l’aula.
Un altra de les coses més significatives dels col.legis i instituts de Finlandia és l’autonomia que tenen els centres per organitzar-se. Els centres reben un pressupost anual i gestionen els recursos inclús contraten al professorat que ells consideren.
Quan es fa un centre nou, inclús els docents són els que decideixen quin pot ser el disseny més apropiat per a que estiga més integrat en el medi que els envolta.
Per altra banda, en alguns centres les classes son de 75 minuts o si son de 45 com en altres centres les agrupen per fer-les seguides i així els alumnes tenen entre 3-4 assignatures per dia.
El “dinar” a les 11:30h del matí ha sigut en el menjador de l’institut. El menjador estava increiblement net, per supost els alumnes eren els encarregats de netejar totes les taules i es respirava una tranquilitat total.
Ací vos passem algunes fotos i videos per a que vegau les classes, l'ambient, la distribució de les taules ( hem vist classes on els alumnes treballen en grup i altres on treballen de manera individual), etc....



Alumnes en classe de home economics

Alumnes en classe de Finés



Alumnes en classe de Historia

Alumnes en classe de religió


Sala de professors amb tasses en els casillers per al te

Alumnes relaxats durante el descans
 
Cuina de la Sala de professors 
Alumnes en classe de "Home economics"
         
Alumnes en classe de Biologia





Típic alumne que no pot estar quet en la cadira


Aquesta professora, és la directora i professora d'eduació especial  d'un dels centres que hem visitat, i utilitza els animals com a terapia i con a ferramenta de treball per a ajudar als alumnes mogudets per  a relaxar-se, calmar-se i inclús millorar la comunicació entre els professors i els alumnes.

Alumnes en classe de mate

Ens han parlat del Programa KIVA que utilitzen con a ferramenta contra el Bullying. Preguntarem més en les pròximes escoles ja que no han profunditzat molt.




 Home ecomics lesson

 Textil lesson
 Online TV channel


Per la vesprada hem anat a visitar un dels símbols nacionals de Finlandia, Sibelius Monument. El Monument al compositor finlandés Jean Sibelius. Aquest Monument està en el parque de Sibelius, un bosc a la vora del mar, en el barri de Toolo al norest de la ciutat de Helsinki. El Monument representa un orgue format per 600 tubs d'acer.
Al costat hi ha també una escultura que representa la cara del compositor.










5 comentarios:

  1. Chicas! Os sigo cada día!!! Gracias por compartir la experiencia! Besos!

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  3. Quina passada!!!,m'he quedat sense paraules!!!.Gracies xiques!!!

    ResponderEliminar
  4. quin reportatge!! Segur que traiem molt de profit

    Enjoy

    ResponderEliminar
  5. quin reportatge!! Segur que traiem molt de profit

    Enjoy

    ResponderEliminar