viernes, 14 de octubre de 2016

Tallin, Estonia.




Per a poder agarrar el ferry a Tallin hem eixit de l'hotel a les 6:45h, per davant teniem 10 minuts de tramvia i 2:30h de ferry fins arribar a la capital d'Estonia. Hem aprofitat el viatge per a preparar la presentació que tenim que fer demà davant de la resta de companys de tota Europa. 
La navegació pel mar bàltic ha sigut molt agradable, encara que si eixiem a coberta teniem el perill de quedar-nos en estat de congelació permanent.
Ens han contat els locals, i ho hem pogut observar, que el finesos, als que els agrada prou beure alcohol, van a Tallin a comprar cervesses i vozca perquè és molt més barat i a més a més en el vaixell al estar tot lliure d' impostos també l'alcohol és més barat i aprofiten el viatge per anar ja calfant motors!!!!! Així que vos podeu imaginar com estan d'animadets durant les dos hores que dura el trajecte.
Ara mentre escrivim este blog estem al vaixell , però la sensació és d'estar en Tropicana o en alguna altra discoteca. 
Una vegada en Tallin ens esperava una guia local que ens ha explicat tant la història de la ciutat com el funcionament del sistema educatiu d'Estonia. En aquest sistema també és tot gratuït, l'educació, els llibres i el poder dinar gratis a l'escola i fins i tot hi han escoles en les que també desdejunen. El alumnes estonians estudien a les escoles, a part de la llengua materna, l'anglés, rús, alemà i francés així que poden acabar la seua etapa educativa dominant 5 idiomes. Per supost totes les pel.lícules en els cines estan en VO, la televisió per supost també, els llibres de lectura solen estar en anglés, així que evidentement parlen anglés perfectament.
Els estudiants tenen 3 mesos de vacances en estiu, des de principis de juny a primers de setembre.  Distribuixen el curs en 4 periodes i després de cada periode tenen 1 setmana de vacances ademés de
les vacances de Nadal.
També ens ha contat la guía que 1/3 de la població que viu a Estonia és rusa i la religió majoritaria és l'ortodoxa seguida de la lutherana.

















No hay comentarios:

Publicar un comentario