sábado, 15 de octubre de 2016

Dissemination day

Avui ha sigut la cloenda del curs. A les 8 del matí, tots els participants erasmus, hem acudit a la Universitst de Helsinki .Alli cadascú de nosaltres, ha fet una xicoteta presentació en grups de 2-3 persones explicant que era el que destacariem del sistema educatiu finés i el que més ens ha cridat l’atenció. A a més a més,  haviem de preparar una activitat que es poguera fer a l’aula amb els nostres alumnes relacionada amb aquesta experiència.
A continuació ha tingut lloc l’entrega dels certificats d’assistència al curs.




Amb el temps molt justet, abans d’anar a l’aeroport , per aprofitar l’última horeta en Helsinki i no deixar-nos res interessant per a ensenyar-vos, hem anat a buscar 2 esglésies que ens han sorprés gratament. Ens ha costat trobar els noms, ja que no estan marcades en els plànols turístics, però al final sabem com es diuen.

St. John's Church
St. Henrik's Cathedral

De camí, hem creuat un parc que ens ha deixat bocavadades, el paissatge, el color de les fulles, pareixia de pel.lícula…...no hem pogut deixar de traure les càmeres i inmortalitzar el moment encara que ja no teniem sensibilitat a les mans per apretar el botó de la càmera!!!!!!!



Ací vos passem també una mostra de la gastonomia típica del país. El guanyador és el salmó en totes les seues varietats. Hem pegat una volteta pel mercat central (old market) situat al costat del port.





                                    Vista del mercat central i al fons la catedral de Helsinki
  
I com a curiositat aquesta imatge de la nòria que hi ha al port, es diu Skywheel. Vos la mostrem per a que vos fixeu en una de les cabines que té un color diferent a la resta. Totes són blaves excepte una que és negra. Doncs la negra és una sauna!!!!!




I per acabar, una xicoteta mostra dels preus d’alguns dels productes que hem anat comprant al llarg del viatge als diferents supermercats ( per tal de poder subsistir amb un pressupost més o menys raonable) per a que els pugau comparar amb els nostres. Nosaltres encara estem intentant assimilar-ho perquè la diferència és brutal.

        
PRODUCTE
PREU FINNÉS
1 pepino.
0,82€
1 encissam.
1.50€
1 barra de pa.
2.30€
1 paquet de pernil dolç.
2€
3 tomaques.
1.34€
Pot de dacsa.
2.30€
1 caixeta amb trossos de pinya.
6€

Alguns dels preus que et pots trobar a les cafeteries i bars corrents són, en termes generals:   Una cervessa, 7 euros, un café amb llet 4 euros, un tallat 3 euros, un expresso 3.50 , un minientrepà (que és com la quinta part dels que es fa Flordelís al bar) , 8 euros. És a dir, Flordelís necessitaria 40 euros per a esmorzar tots els dies!!!!!!!
Bé companys, la nostra aventura Finnesa ha arribat al seu fi. Ha sigut una experiència molt enriquidora i positiva, encara que hem dut un ritme frenètic de treball i hem patit un poc de son. Hem pogut conèixer a molts professors, tant d’altres païssos com Grècia, Turquia, Portugal i Croacia, així com professors espanyols amb els quals hem intercanviat opinions, punts de vista, experiències, projectes etc.


        Gràcies a tots per seguir-nos. Fins dilluns!!!!!!!









2 comentarios:

  1. Moltes gràcies per haver-ho compartit. Ara, a descansar una miqueta😀

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar