miércoles, 28 de febrero de 2018

Dia 3. Mobilitat Erasmus+ Malta

Aquestes són les instal·lacions del centre, està compost per aules de diverses mides a dreta i a esquerra d'un corredor no molt ample, i dins de cada aula, hi ha una taula d'acord a la grandària de  cada aula i tantes cadires com alumnat, sempre amb la seua connexió Wi- Fi i amb la seua pissarra interactiva (IWB).

 

Aquest matí ens han agrupat de manera diferent, ens han dit bon dia i ens han demanat que ens ordenàrem per altura, de la més alta a la més baixeta, i llavors ens hem colocat seguint l'ordre de major a menor i, per tant, avui ja no teníem al costat les mateixes companyes d'altres dies.

El primer tòpic que ens han proposat hui ha estat "El sistema educatiu maltès". Hi ha diverses coses curioses que m'han cridat l'atenció. Una d'elles és que encara que l'educació a Malta també és pública i és gratuïta, l'alumnat rep una quantitat mensual per estudiar, i aquesta quantitat es manté fins i tot amb els estudiants universitaris. Vos deixe un enllaç a una infografia que explica amb detall el sistema educatiu maltès.


Seguidament, ens han introduït en un altre tema, "La cultura maltessa". També ha estat molt interssant, per exemple ens han explicat  que el nom del vaixell típic de pesca a Malta és Luzzu, acolorit per tonalitats de colors forts, especialment roig, blau, groc i verd. Tots ells porten als costats de proa uns ulls, coneguts com l'Ull d'Osiris o també Horus. Aquesta tradició es remunta als temps dels fenicis, que amb aquest amulet protegien les seves embarcacions dels rampells del mar.

Luzzu

A què és bonic?, bé, per avuí vos deixe gaudir d'este Luzzu, que no he pogut resistir-me en fotografiar!!

5 comentarios:

  1. El disseny de les aules i la distribució és típic del sistema educatiu maltés o és una puntualitat? Perquè estic veient qué és completament distint al nostre.
    Una altra cosa que em resulta sorprenent és el pagament als estudiants, pense qué serà com una especie de borsa, però per a tothom.
    La foto del vaixell està genial Alicia.
    En fi, espere que tinga'm algun vuit per a poder compartir aquesta experiència quan tornes.
    Una abraçada. ��

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Mª Àngles, és algo puntual d'este centre.
      Sí, tots els estudiants reben una quantitat, no molt elevada, durant la seua etapa d'estudiants. A part, poden accedir a beques.
      I molts vaixells són com eixe, de veritat que hi ha coses molt curioses, de segur que trobem eixa estona i vos ho compte amb més detall!

      Eliminar
  2. Molt bé, Alicia. Espere que gaudeixis molt de l'experiència!

    ResponderEliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar