miércoles, 28 de febrero de 2018

Dia 3. Mobilitat Erasmus+ Malta

Aquestes són les instal·lacions del centre, està compost per aules de diverses mides a dreta i a esquerra d'un corredor no molt ample, i dins de cada aula, hi ha una taula d'acord a la grandària de  cada aula i tantes cadires com alumnat, sempre amb la seua connexió Wi- Fi i amb la seua pissarra interactiva (IWB).

 

Aquest matí ens han agrupat de manera diferent, ens han dit bon dia i ens han demanat que ens ordenàrem per altura, de la més alta a la més baixeta, i llavors ens hem colocat seguint l'ordre de major a menor i, per tant, avui ja no teníem al costat les mateixes companyes d'altres dies.

El primer tòpic que ens han proposat hui ha estat "El sistema educatiu maltès". Hi ha diverses coses curioses que m'han cridat l'atenció. Una d'elles és que encara que l'educació a Malta també és pública i és gratuïta, l'alumnat rep una quantitat mensual per estudiar, i aquesta quantitat es manté fins i tot amb els estudiants universitaris. Vos deixe un enllaç a una infografia que explica amb detall el sistema educatiu maltès.


Seguidament, ens han introduït en un altre tema, "La cultura maltessa". També ha estat molt interssant, per exemple ens han explicat  que el nom del vaixell típic de pesca a Malta és Luzzu, acolorit per tonalitats de colors forts, especialment roig, blau, groc i verd. Tots ells porten als costats de proa uns ulls, coneguts com l'Ull d'Osiris o també Horus. Aquesta tradició es remunta als temps dels fenicis, que amb aquest amulet protegien les seves embarcacions dels rampells del mar.

Luzzu

A què és bonic?, bé, per avuí vos deixe gaudir d'este Luzzu, que no he pogut resistir-me en fotografiar!!

martes, 27 de febrero de 2018

Dia 2. Mobilitat Erasmus+ a Malta

El dia de hui, ha sigut també intens, la veritat és que no es perd un minut.

Les classes comencen matí, i com hui ja teníem clar on calía anar i amb qui, hem començat a treballar amb molta puntualitat .

Treballem sembre en grup o per parelles. La classe comença amb un tòpic, i comencem fent una "plutja d'idees" que semblem rellevants al tòpic proposat.



De seguida, la professora ens anima a que fem una discussió en parelles, ens dona 4-5 minuts depenent del tema i ella pren nota de les nostres intervencions, però de forma molt discreta. Vull dir, que nosaltres anem a la nostra i ella no interferix amb el nostre treball. 

En passar el temps previst, ens encoratja a fer una posada en comú, i, o bé cada grup o bé de manera individual, exposem les nostres conclusions o propostes. 

I és en eixe moment, quant ella ens informa d'aquelles coses que podrien millorar-se o que han de corregir-se.

Ahir vos vaig ensenyar el tipo de pissarres que utilitzen per a donar les classes, la veritat és que sembla una ferramenta molt útil. Quant nosaltres donem la nostra informació, ella va anotant-la a la pissarra. El seu funcionament sembla fàcil, és com un ordinador, només que no necessita projector per a funcionar,. Diria que és com una tauleta, MOLT GRAN, penjada a la paret de l'aula, amb un teclat sense cable. I quant ella té el document confeccionat, queda guardat i al final del dia ens lliura imprés tot allò que ha semblat rellevant.

Vos deixe un vídeo de cóm funciona:



Jo crec que en podríem fer una prova pilot al centre, no?.... algú o alguna voluntari/a?





lunes, 26 de febrero de 2018

Dia 1. Mobilitat Malta

Balluta Bay
El primer dia del curs ha començat prompte. Ens han mostrat les instal.lacions i ens han adjudicat grup i professora.

Al meu grup som 5 alumnes, 4 professores que venen de diferents universitats d'Alemanya i jo.

Hem fet la primera sessió de presentacions i introduccions de cadascú.

Eti Malta

Al principi ens ha costat un poc però al llarg del matí, ja ens coneíem prou i hem pogut avançar.


Mireu quína pissarra ténen!!, prenc nota perquè m'ha encisat!!.

 

Per la vesprada, hem aprofitat per visitar St Julian's, (en maltès San Ġiljan).És el municipi de Malta on està situada l'escola, i es tracta d'un dels centres turístics més importants de l'illa.









domingo, 25 de febrero de 2018

Dia 0. Mobilitat Erasmus+ a Malta

Hui comence una aventura cap a Malta, dins del projecte Projecte Erasmus Plus 2016-1-ESOlKAlO 1-024349 que du a terme el centre. Serà una setmana intensa. El curs "Fluency and English Language Development for Teachers” és molt pràctic i anem professorat de tot arreu; per tant, a més de desenvolupar les habilitats lingüístiques i millorar el coneixement de la llengua, també podrem intercanviar informació i coneixements pedagògics en un context pluricultural. Què sabeu de Malta? Sí, està un poc lluny, en avió 1648km!!



Les llengües oficials són el maltès i l'anglès, l'anglès té una presència important a l'illa,
és la llengua que s'empra en les relacions comercials i a la universitat.

En l'actualitat tots els maltesos parlen anglès de manera fluida i és la llengua principal
de la majoria de les escoles.

Malta compta actualment amb tres llocs declarats com a Patrimoni de la Humanitat
per la UNESCO:


Ja aniré contat-vos l’experiència!!