viernes, 2 de marzo de 2018

Dia 5. Mobilitat Erasmus+ Malta

ETI Malta

Novament hem utilitzat tècniques grupals i treball en equip per a entaular converses i generar debats sobre els temes proposats. Un dels temes que hem  tractat hui, ha sigut sobre "La diferència entre homes i dones", al final ens han mostrat un vídeo, que vaig a facilitar-vos.






En aquest centre, a més d'impartir cursos com el que estic assistint, imparteixen infinitat de cursos relacionats amb l'educació, tots enfocats a millorar les habilitats del professorat en diferents aspectes.

Destacaria l'oferta dels cursos de CLIL, (Content and Language Integrated Learning), o (Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres) adreçats a la formació de professionals docents que impartiran matèries no lingüístiques en una llengua estrangera. 

Si seleccioneu les imatges, vos porta directamente a algunes webs interessants sobre la metodologia CLIL que podem consultar.

 


El dia ha sigut especial, ja que ha sigut l'últim.


jueves, 1 de marzo de 2018

Dia 4. Mobilitat Erasmus+ Malta

Les tècniques grupals que s'utilitzen habitualment en les classes, permeten que les classes passen molt ràpid tot i estar fent un gran esforç per utilitzar un altra llengua.

Avui n'hem utilitzat algunes que vos explique a continuació, ja que també podem fer-les servir amb el nostre alumnat:

Per explicar-nos la història de Malta, hem utilitzat la tècnica 5.3.5, que és una dinàmica per desenvolupar idees creatives. En grups de 5, cal escriure 3 idees en un temps de 5 minuts. Ens han donat a cadascuna un full en blanc i ens han demanat anotar 3 idees sobre el que sabíem de la història de Malta i hem tingut 5 minuts per fer-ho. Quan han passat els 5 minuts, hem passat  el full a la companya, que ha escrit 3 idees més en només 5 minuts. Al final quan han passat tots els fulls per totes tots els fulls tenien 15 idees.


Després hem utilitzat una variant de la tècnica "Mentir per conèixer-se"
Cadascuna havíem de bucar i/o pensar tres coses sobre la història de Malta, i que una d’elles no fora veritat. La resta havia d'endevinar quina era la falsa i per què. Ha estat molt divertit, perquè a més ens hem hagut de posar d'acord per tal d'escollir l'opció que pensàvem que era mentida i realment no ha estat fàcil convèncer el grup.



Malta ha estat envaïda moltes vegades, per tant hi ha molta iconografia provinent de diverses cultures, també ens ho han explicat, i per assegurar que ho teníem clar, hem realitzat una altra dinàmica molt entretinguda i alhora divertida. Han repartit paper i llapis i una de nosaltres havia de dibuixar alguna cosa relacionada amb Malta i els seus símbols, i després, mitjançant instruccions, intentar que la resta de companyes reproduïra el dibuix en els seus papers sense haver-ho vist, únicament a través de les explicacions.

  

Amb tantes tècniques el temps pasa volant!!!

Hui les imatges, les he tret d'internet, no he pogut fer fotos, és tot molt dinàmic i ràpid.